top of page

Samhällsbyggnadslänkens dag 2023

Uppdaterat: 12 okt. 2023

Den 21 augusti gick Samhällsbyggnadslänkens dag 2023 av stapeln. Cirka 400 nyantagna studenter inom KTHs program Arkitektur, Samhällsbyggnad, Byggteknik och design, Fastighet- och finans samt Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling hälsades välkomna till branschen och fick ta del av inspirerande föreläsningar och studiebesök.

🔗 Björn Berggren, skolchef på ABE-skolan på KTH, hälsade de nya studenterna varmt välkomna och uppmanade dem till att engagera sig och nätverka under sina år på KTH.

🔗 Olof Johansson, innovationschef på Trafikverket, föreläste om framtidens transportsystem.

🔗 Mustafa Sherif, stadsplanerare på AFRY och driver Urbanistica Podcast, berättade om sin resa som också gått genom KTH.

🔗 Elise Grosse, hållbarhetschef på Sweco Architects, berättade om hur de arbetar för att den byggda miljön ska möjliggöra och inte hindra människor från att leva ett hållbart liv tillsammans.

🔗 Karin Ahlzén, utvecklingschef Fokus Järva på Stadsledningskontoret för Stockholms stad berättade om hur arbetet med Fokus Järva går till och introducerade eftermiddagens studiebesök.


Samhällsbyggnadslänkens dag bestod även av studiebesök i norra Stockholm. Studenterna fick åka buss till Järvaområdet och stanna vid fyra unika stationer och få en inblick i vad branschen har att erbjuda.


🔗 Förbifart Stockholm, visades av Trafikverket — Studenterna fick åka buss på en del av Förbifart Stockholm som ännu inte öppnat och fick lära sig mer om projektet. De fick även åka genom en del av tunneln vid Akalla/Häggvik.

🔗 Akalla By, visades av Stockholms stad — Vid denna station fick studenterna höra om Järvafältet samt natur- och kulturmiljön.

🔗 Rinkeby, visades av Stockholms stad — Temat vid denna station var utveckling av miljonprogram längs Rinkebystråket och Rinkebyterassen.

🔗 Tensta gymnasium, visades av Hemsö — Studenterna fick höra om ombyggnationen och också titta in i den blåklassade byggnaden.


Stort tack till alla som deltog! Och studenter, välkomna till KTH och samhällsbyggnadsbranschen!


Comments


bottom of page