top of page
illustration-vision-vartahamnen.jpg

En stad i staden - en del av världen

Värtahamnen är en del av Stockholms innerstad. Ingen annanstans kan vi framöver få så mycket av det bästa i Stockholm på en så begränsad yta. Stadsdelens tydliga identitet med öppenhet, busighet, citypuls, vatten, stora kryssningsfartyg och spännande historia signalerar en stolthet och lockar både till arbete och fritid. 

I podcasten Stadsutvecklarna får lyssnaren en inblick både i Värtahamnens spännande historia och även den förändring som kommer att prägla platsen under flera år då stadsdelen förändras till en plats där öppenhet, busighet, citypuls och vattnet kommer att vara centralt. Podcasten programleds av Kristina Alvendal och samlar kunniga och framtidsspanande gäster för att prata stadsutveckling utifrån olika teman och perspektiv.

Kristina-1400-Artwork-Final-srgb.jpg
whittttt.png

VÄRTAHAMNEN

linjen.png

Tidslinjen

bild_2021-08-05_143343.png

Värtahamnen

I området planeras för 1 700 lägenheter och cirka 5 000 boende,tusentals nya kvadratmeter lokaler fylls med 10 000 arbetandemänniskor. 600 meter ny kajpromenad och 10 000 kvadratmeternya parker och torg adderas till området.Här kommer bostäder, kontor och parker att samsas med hamnverksamheten.Varje år passerar knappt 5 miljoner kryssningspassageraregenom stadsdelen. Kajerna blir promenadstråkmed butiker och restauranger.

Se några av Värtahamnens projekt genom att klicka på bilderna

Se några av Värtahamnens projekt genom att klicka på bilderna

bottom of page