top of page
logga 2 vektor vit.png

Hej Framtiden

Upptäck Norra Djurgårdsstaden och Värtahamnen här, direkt genom din webbläsare. 

Klicka på oss!

Inspirationsföreläsningar

Nedanför ser ni inspirationsföreläsningarna från Samhällsbyggnadslänkens dag 2021

djurgårdsstaden002.jpg
djurgårdsstaden002.jpg
49590910243_c103286b9a_o
gasklockan
Lillalidingö
Stadsplanering
Kolkajen
muddus-01-2019-700x470
v1_org

Projekt

Klicka på bilden av det projektet du vill veta mer om.

Värtahamnen

Skolchef Muriel Beser Hugosson har ordet

Välkommen till KTH och Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad!

Jag vill hälsa dig välkommen till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Vi är en av fem skolor på KTH. Vår verksamhet rymmer såväl naturvetenskap och teknik som samhällsvetenskap och humaniora vilket gör oss unika som KTH-skola. Hos oss arbetar 700 personer och vi utbildar över 3000 studenter.

Vi utbildar och forskar om framtidens samhälle: Hur städer, byggnader och infrastruktur ska utformas och byggas för att säkerställa en hållbar samhällsutveckling och hur goda livsmiljöer för människor kan skapas med hänsyn till miljö, ekonomi och sociala faktorer.

Utbildningen hos oss är utmaningsdriven med inslag av verklighetsbaserade fall, externa föreläsare, seminarier och workshops med aktuella teman, interdisciplinära kurser med mera – för att säkerställa hög samhälls- och yrkesrelevans – i nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder även stora möjligheter till utlandsstudier; en nyttig och rolig erfarenhet att bära med sig i livet!

Specialiserade ingenjörer och arkitekter behövs för att skapa ett hållbart samhälle och möta framtidens utmaningar. Som student hos oss blir du eftertraktad på arbetsmarknaden och lär dig planera, bygga, utveckla och förvalta framtidens samhälle i en hållbar riktning. Av våra studenter har 90 % fått ett jobb inom ett halvår efter avslutade studier. Framtida arbetsgivare kan t.ex. vara privata konsultbolag, fastighetsföretag, bostadsföretag, arkitektkontor eller bygg- och entreprenörsföretag och även den statliga och kommunala sektorn. Möjligheten till internationell karriär är stor.

Jag hoppas att du ska trivas på din utbildning och på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Odla ditt kontaktnät, de studenter du möter nu kommer att bli dina framtida kollegor och samarbetspartners. Ni bygger framtiden tillsammans!

Bild1.png

Muriel Beser Hugosson,

Skolchef

bottom of page